Hello!
Welcome to my simple triple blog, i`m Maryam..thanks for visited my blog, nice to meet you, leave your footstep at my cbox, Do follow


Tagboard!


My Post

Ask Me

Thanks Bear

Template 50%: Atin Tory
Editor:rilakuma
Help:
Gempa bumi ! Yaa Allah.
Wednesday, 11 April 2012 | 20:31 | 0 commentsAssalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh.


11 APRIL 2012 , petang ..


Sementara menunggu adikku keluar dari sekolahnya, aku berada didalam kerata bersama ibuku tersayang. Kebetulan ibuku parking kereta ditepi sungai, kebetulan pula aku sakit kepala serta gastrik menyerang, kebetulan juga beberapa lori lalu di jalan.


Berapa banyak kebetulan derr. -.-' 
Iklan sebentar even perut kecut kempis kecut lagi dan kempis lagi baru kembung kembali. uhuk


Kereta ibuku berkocak dengan begituu kuat. Kebetulan lagi kereta ibuku parking di bawah sepohon pokok yang berpuaka. ( Choih. Ada jugak unsur unsur tahyul disini. -.-' ) Haip. jangan pikir semua itu tidak wujud yer. Okay sambung cerita. Mula mula ku pikir aku sahaja yang pening sehingga merasa kereta bergoyang kuat. Tetapi ibuku turut merasainya. Kecut perutku ketika itu. Kemudian ku rasa ada 'something' yang nak mengganggu ketenangan kami disitu. Haiyaa ! otak gua telah terpesong maa..


Tetapi sangkaanku meleset dan menghembus nafas lega ketika mana adikku sampai dikereta 


'mak ada rasa goyang dak tadi ?'
"yaa adaa. kereta goncang teruk saangat tadi. awat gempa bumi ka ?" 
'Haa. gempa bumi. bangunan asrama adik retak dari tingkat empat sampai kebawah' 
"wahh ! dasyatnyaa, nii mesti nak jadi tsunami pulak."


Setelah dengar perbualan adik dan mak Berderau darah aku time tuu. Seram sejuk ja rasa. Haei. Ingat lega lah hati bila bukan benda tahyul yang mengacau ketenteraman hidup. Rupanyaa perkara yang lebih menggemparkan. Cuakkk !!


Perkara ini jadi lebih serius setelah abangku beritahu bahawasanya sebentar tadi ada berita yang menyatakan bahawasanya Aceh akan dilanda tsunami lagi. Dan berkemungkinan Kedah akan terkena tempiasnya jugak seperti beberapa tahun yang lalu. 


Okay sudah.. Aku ketaq wei. Evenn qumah aku takpernah tenggelam. Haei. -.-Bumi yang hijau bertukar menjadi lautan keruh.
Sumpah Takut. Dunia Akhir Zaman kan.Encik GoogleEncik google


Sekian Luahan hati. Assalamualaikum.  
Sehingga berjumpa lagi. :)


Older Post | Newer Post